torsdag 23 oktober 2014

#Babycafe

Vi har idag invigt både oss själva och den nya familjecentralen som har öppnat i nya lokaler, dom hade premiär i måndags men då hade vi fyllt upp med att ligga i soffan under filten och slöa. Dom har babycafe för alla barn upp till 1,5 år varje måndag och torsdag, så jag och Jenny bestämde igår att vi skulle gå dit, som idag då. Vi kom dit till 10 typ, vi lyckades precis stapla in när det var dags för sångstund, shit stackars alla barn, ja Alfons är ju van med min hemska stämma, men jag kommer ju att skrämma livet ur allas andra stackars barn. Jag ser framför mig paniken och gråten som kommer att brista fram hos dessa barn, föräldrar som skräckslagna håller för öronen på hysteriska ungar. Hur jag blir portad från sångstund för all framtid!  Jag mimade lite fint. Så då undvek vi att min vision skulle inträffa, och jag är fortfarande välkommen. haha. 

Det var jätte trevligt, blev glatt överraskad över att det var så många barn, annars brukar denna stad vara specialister på att visa dåligt intresse. Men som sagt det var sångstund, lekstund och fika, och det var många fina ansikten som man inte träffat på länge, jätte mysigt att träffa alla dom och deras små knoddar. 

När det var slut så tog jag och Jenny en liten promenad, våra grabbar behövde sova lite, och det gör vi skönast i vagnen. Alfons fick inviga sin nya åkpåse som han fick igår. 

Grymt nöjd, han sov i bara body, byxa och mössa och var tok varm ändå, nu låg ute tempen på ca 4 grader och blåst. Men det var fantastiskt skönt att inte behöva krångla med nå kläder, utan bara stoppa ner sovande bebis utan strul och bök, sånt gillar vi. Så rekommenderar varmt (haha varmt)  att man lägger lite pengar och satsar på en åkpåse med lite kvalitet som är varm och funktionell. Denna påse heter Voksi /urban. 

Tillbaka till tråden, vi tog en kaffe och lite tilltugg på donken, beta av Ica och sedan tillbaka till bilen igen. 

När vi kommit tillbaka till v-hyttan igen så fick vi besök av fina Hannah och underbara Grimm. Vi drack en kanna kaffe, käka solbulle och oliver, (ja fin blandning va?! Gröna oliver och bulle) Alfons och Grimm hade riktigt djupa konversationer, det är så roligt att se hur dom härmar varandra, triggar igång varandra, börjar ena gråta, då gör den andre oxå det. 

Är skönt att ha någon att vara trött mamma med, jag är tacksam att universum har försett mig med lite "mamma" vänner nu när man behöver någon att ventilera bebis tjafs med, skit som folk som inte har barn eller har stora barn, tröttnat på eller inte vill höra. Känns det bra att man slipper belasta dom med det. 

Bästa J kom hem idag!! ❤
Vi gjorde pannkakor och klämde av lite serier i soffan. I morgon är det fredag igen, och det betyder att det är dags för ett BVC besök, ska bli spännande och se om vi spräcker 7 kg gränsen. 

Har inga bilder alls från idag, ska bli skärpning på det! 

Puss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar